Verbod ongewenst aanbieden taxidiensten Schiphol blijft in stand

Gepubliceerd op: 5-5-2018

SCHIPHOL Het verbodsgebied op Schiphol waarbij het verboden is om bepaalde taxidiensten aan te bieden, blijft in stand. Een aantal taxichauffeurs had beroep aangetekend. Vandaag, mei, heeft de rechtbank Noord-Holland dit beroep ongegrond verklaard. 

taxicontrole Schiphol dec16Dat betekent dat de gemeente Haarlemmermeer, de KMar en Schiphol aanbieders van ongewenste taxidiensten kunnen blijven aanpakken. Burgemeester Onno Hoes: “Ik ben blij met deze uitspraak. De aanpak van het ongewenst aanbieden van taxidiensten was hard nodig en is effectief. We kunnen deze aanpak nu voortzetten.”

Op 20 januari 2017 heeft de burgemeester van Haarlemmermeer op grond van artikel 2:1G van de Algemene plaatselijke verordening op en rond het Jan Dellaertplein en op Schiphol Plaza een verbodsgebied aangewezen, waar het verboden is om bepaalde taxidiensten aan te bieden. Onder het aangewezen gebied valt ook de A-baan, waar het uitsluitend mogelijk is taxidiensten vanuit de eigen taxi aan te bieden.

Het verbodsgebied is ingesteld om de overlast van het ongewenst aanbieden van taxidiensten tegen te gaan. Door het grote aanbod van taxi-aanbieders en de vaak agressieve en opdringerige manier waarop deze diensten aangeboden worden, werd de openbare orde op het Jan Dellaertplein en op Schiphol Plaza verstoord.

Sinds de instelling van het verbodsgebied en de handhaving op het verbod, is het agressief benaderen van reizigers veel minder geworden. Samen met andere partijen, zoals de Koninklijke Marechaussee (KMar), Schiphol, het Openbaar Ministerie (OM) en het ministerie van Infrastructuur en Milieu (IenM), is de gemeente hiermee in staat om de overlast van het ongewenst aanbieden van taxidiensten aan te pakken.

Bron : hcnieuws.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief