Rutte op weg naar Sint Maarten, Statia en Saba

Gepubliceerd op: 14-5-2018

Den Haag – Mark Rutte is op weg naar de Bovenwindse eilanden om zich op de hoogte te stellen van de voortgang van de wederopbouw na de orkanen Irma en Maria. De premier wordt vergezeld door staatssecretaris Raymond Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en waarnemend directeur Koninkrijksrelaties Henk Brons.

Afbeelding verwijderdHet bezoek begint zondag op Sint Eustatius met een gesprek met regeringscommissaris Mike Franco en diens plaatsvervanger Mervyn Stegers. Na een ontmoeting met de maatschappelijke adviesraad – ingesteld na het naar huis sturen van het lokale bestuur – wordt een toer over het eiland gemaakt om te zien hoe het herstel vordert.

In de middag vliegt het gezelschap naar Saba waar wordt gesproken met gezaghebber Jonathan Johnson en het Bestuurscollege. Op maandagochtend volgt een rondrit over het eiland waarna wordt overgestoken naar Sint Maarten. Behalve ontmoetingen met gouverneur Eugene Holiday en premier Leona Marlin-Romeo en haar ministersploeg is er een gesprek met het bestuur van het Wit-Gele Kruis dat een prominente rol speelt bij het early recovery-programma.

Aansluitend wordt een boottocht gemaakt door Simpson Bay. Daarbij zijn ook bestuurders van de Franse kant aanwezig. Het werkbezoek eindigt maandagmiddag op het eveneens zwaar gehavende Juliana Airport.

Bron : bonaire.nu

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief