Spectaculaire activiteiten tijdens vijfde Landelijke Veiligheidsdag

Gepubliceerd op: 14-5-2018

Op zaterdag 26 mei wordt voor de vijfde keer de Landelijke Veiligheidsdag in Almere gehouden. Tijdens deze spectaculaire dag laten verschillende hulpdiensten zien wat hun werk precies inhoudt. Bezoekers komen te weten wat hulpdiensten doen en krijgen tips over wat ze zelf kunnen doen in het geval van calamiteiten.

Afbeelding verwijderdDoor het hele centrum van Almere staan allerlei bijzondere en interactieve activiteiten op het programma. De Landelijke Veiligheidsdag vindt plaats tussen 10.00 en 17.00 uur. Om 13.00 uur vindt de officiële opening plaats met een sensationele actie van de gezamenlijke hulpdiensten op het Weerwater. In een zinderend, nagespeeld scenario waarbij een drugsboot ontploft en twee boeven lijken te ontvluchten krijgt het publiek een goede indruk van waar de hulpdiensten mee te maken kunnen krijgen.

Esplanade – robots, infrarood en bezoek uit Malta
Het centrum van de activiteiten vormt de Esplanade. Hier vinden gedurende de dag de meeste demonstraties plaats. Het begint om 10.00 uur met een optreden van 26 leden van het Police Precision Drill Team dat speciaal voor deze dag uit Malta is overgekomen.

Hierna volgt een infrarooddemo van de politie. De politie is tevens aanwezig met politiehond Bumper en de nieuwe snelle politieauto. Ook is er een gezamenlijke inzet van politie, GGD, Brandweer en Rijkswaterstaat. Zij laten zien hoe ze onderling samenwerken en wat hun individuele taken zijn na een aanrijding. Defensie bootst een linie-aanval na, waarbij militairen tonen hoe hun onderlinge samenwerking en tactiek worden bepaald.

Kijk voor volledige berichtgeving en foto's op de website beveilingnieuws.

Bron : beveilingnieuws.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief