Marechaussee arresteert verdachten van mensensmokkel

Gepubliceerd op: 18-5-2018

De Koninklijke Marechaussee heeft maandagavond in Liessel (N-B), in samenwerking met de Nationale Politie, een 48-jarige Nederlander en een 45-jarige Fransman aangehouden op verdenking van mensensmokkel. Zij worden verdacht van betrokkenheid van de smokkel van een Iraakse en een Iraanse man en 12 Vietnamese mannen en vrouwen.

Afbeelding verwijderdDe Koninklijke Marechaussee kreeg maandagavond informatie dat er een groep Vietnamezen gesmokkeld werd naar een parkeerplaats aan de A67 ter hoogte van Liessel.

Daar zouden zij in een vrachtwagen stappen om verder te worden gesmokkeld. Na een onmiddellijk ingesteld onderzoek door de Marechaussee en de Politie werden in een bosperceel in de buurt van de parkeerplaats 14 vreemdelingen aangetroffen. Vermoedelijk werden zij daar gedropt in afwachting van verder transport.

De beide aangehouden mannen fungeerden als chauffeur van een auto en een busje waarmee de mannen en vrouwen naar het bosperceel werden vervoerd. De vreemdelingen zijn het vreemdelingentraject ingegaan. De Koninklijke Marechaussee verricht verder onderzoek in deze zaak onder leiding van het Openbaar Ministerie Oost Brabant

Bron : kmar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief