Militairen trappen Landmachtdagen af op basisscholen

Gepubliceerd op: 23-5-2018

De Landmachtdagen zijn vandaag begonnen met op 36 basisscholen een militair voor de klas. In Tilburg begon daarnaast de eerste van een reeks publiekspresentaties. Hier kunnen mensen kennismaken met de militair, het werk en het materieel.

Afbeelding verwijderdGenisten van 13 Lichte Brigade op het Stadhuisplein in Dordrecht

Tijdens de Landmachtdagen bezoeken militairen zo’n 1.000 groepen 7 en 8 in het basisonderwijs. In 16 steden presenteren militairen zichzelf en hun materieel op een centrale plek aan het publiek.

In Dordrecht rijdt aanstaande donderdag tussen 8:00 en 10:00 uur een genie-eenheid met haar arsenaal in militaire colonne door de stad naar het Statenplein. Daar presenteert deze eenheid zich die dag aan het publiek.

Schematische kaartje van Nederland met daarop de 16 steden waar publieksevenementen plaatsvinden (onder).

Afbeelding verwijderd

 

 

De 16 steden waar publieksevenementen plaatsvinden.

Parachutist
Zaterdag 26 mei landt in Den Haag, bij goed weer, een parachutist op de Hofvijver. In Deventer en Assen zijn demonstraties met helikopters.

In Enschede demonstreren militairen hoe zij een woning ontzetten en hoe ze voertuigen ontsmetten van chemische, biologische of radioactieve vervuiling. De landmacht doet in Almere mee met de Landelijke Veiligheidsdag en zo zijn op nog circa 10 locaties activiteiten. 

In totaal zijn deze week zo’n 2.500 militairen op pad om de Nederlandse samenleving om een beeld van hun landmacht te geven.

Bron : defensie.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief