Grote politieactie met honderden agenten in Limburg

Gepubliceerd op: 30-5-2018

Ruim 170 politieagenten zijn dinsdag in het Zuid-Limburgse Elsloo en Eijsden bezig geweest met een grote internationale controle op criminele activiteiten.

Afbeelding verwijderd

Aan de actie deden ook de Douane, Rijksdienst voor het Wegverkeer en de Koninklijke Marechaussee mee.

Boetes geïnd en wapens in beslag genomen.

Er werden 25 openstaande boetes geïnd, variërend van 100 euro tot ruim 4500 euro. Ook werden bekeuringen uitgeschreven, bijvoorbeeld vanwege de technische staat van de gecontroleerde voertuigen maar ook voor verboden wapenbezit. Het ging daarbij om het bezit van pepperspray (meerdere malen) maar er werd ook een wapenstok aangetroffen. Een voertuig dat voorzien was van valse kentekenplaten is in beslag genomen.

Op de controlelocatie in Elsloo was extra aandacht voor internationaal transport. Er werden overtredingen van de rust – en rijtijden geconstateerd, evenals overschrijding van het maximaal laadvermogen.

Een persoon is aangehouden omdat deze niet in het bezit van de juiste verblijfsdocumenten was, een ander persoon stond gesignaleerd en werd ook aangehouden. Tot slot trof de politie in een voertuig ruim 6500 euro aan contant geld aan. De politie onderzoekt de herkomst van dit bedrag.'

Bron : hartvannederland.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief