Zo kom je bij de BSB

Gepubliceerd op: 5-6-2018

BSB neemt drempels sollicitatie weg

Woningen binnenvallen in nachtelijke uren, een auto klemrijden, vips beveiligen in het buitenland en verdachten observeren op een luchthaven. Via een introductievideo krijgen belangstellenden voor de Brigade Speciale Beveiligingsopdrachten van de KMar een goed beeld van het BSB-werkveld.

Afbeelding verwijderdZe nemen deel aan een nieuw zesdaags programma, waarin ze ontdekken wat werken bij de BSB inhoudt, allerlei tips en tools krijgen voor een eventuele sollicitatie en werken aan persoonlijke ontwikkeling. Op 16 mei was de eerste zogeheten BSB-themadag op Camp New Amsterdam in Huis ter Heide.

De themadagen zijn speciaal georganiseerd voor KMar-collega’s en de belangstelling was groot. Maar liefst 90 collega’s hadden zich opgegeven. Via een loting en gelijke verdeling over de brigades en rangen, is daaruit ongeveer een derde geselecteerd. De rest krijgt een eenmalige informatiedag aangeboden.

Drempels
Waarom zijn deze dagen georganiseerd? “We zagen dat er minder instroom vanuit de KMar kwam”, vertelt mede-initiatiefnemer eerste luitenant Onno, eerste teamleider bij de afdeling Opleiding en Training. “Daarom hebben we alles onder de loep genomen, van imago tot werving en selectie en zelfs de opleiding.

De BSB komt over als een gesloten deel van de organisatie, was één van de conclusies. Geïnteresseerden vragen zich af: hoe kom ik nou bij de BSB? Via deze themadagen proberen we eerder in verbinding met onze doelgroep te komen om mogelijke drempels weg te nemen. Hier kunnen mensen zelf ontdekken wat het werk inhoudt, in plaats van hun beeld te baseren op ‘van horen zeggen’.” 

Lees het volledige artikel en video in KmarMagazine

Bron : kmarmagazine

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief