Aanhouding verwarde man kost BSB-hond het leven

Gepubliceerd op: 6-6-2018

Afbeelding verwijderdWoensdagmiddag 30 mei 2018 heeft het arrestatieteam van de Brigade Speciale Beveiligingsopdrachten van de Koninklijke Marechaussee onder de vlag van de Dienst Speciale Interventies in Schiedam een verwarde man overmeesterd. Daarbij raakte een hond van het arrestatieteam van de BSB zwaar gewond. De hond is later aan zijn verwondingen overleden.

Robbie was net sinds januari dit jaar aan zijn hondengeleider van het AT-BSB gekoppeld. Pas sinds 2 maanden was Robbie operationeel inzetbaar. 2 weken terug werd hij nog bevorderd tot wachtmeester. Mede doordat hij zijn taak uitstekend uitvoerde, konden leden van het arrestatieteam de man overmeesteren. Het onderzoek van de Rijksrecherche is nog gaande, daaruit moet blijken wat er precies is gebeurd.

Bij het arrestatieteam waar Robbie deel van uitmaakte, is de dood van de hond hard aangekomen. Robbie was echt een lid van het team dat ze nu gaan missen. Het dier wordt gecremeerd; zijn as wordt uitgestrooid over het terrein waar hij zijn training kreeg. 

Bron: Defensiekrant

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief