Extra reactietijd Anw AanvullingsPensioen Defensie

Gepubliceerd op: 6-6-2018

Begin mei heeft Defensie haar medewerkers geïnformeerd over het vervallen van de Anw-compensatie van het ABP. Defensie geeft medewerkers en UGM-ers de mogelijkheid mee te doen aan het Anw AanvullingsPensioen Defensie. Heeft mijn partner wel voldoende geld wanneer ik overlijd? Defensie en bonden vinden het belangrijk dat medewerkers de tijd nemen om hun persoonlijke situatie in kaart te brengen zodat zij een weloverwogen keuze kunnen maken. De reactietermijn is daarom verlengd tot 1 augustus 2018.

Om zeker te zijn dat de dekking met terugwerkende kracht ingaat per 1 mei en er geen medische gegevens hoeven te worden aangeleverd, dient een ieder zich vóór 1 augustus 2018 in te schrijven.

Voor uitgezonden militairen en varende eenheden volgt een aparte regeling. Betreffende medewerkers worden hierover schriftelijk geïnformeerd.

Of een aanvullende verzekering nodig is, bepalen medewerkers zelf in overleg met hun partner: dat is afhankelijk van de financiële situatie van de partner na het overlijden van de medewerker.

Meer informatie?
Ga voor inhoudelijke vragen naar www.loyalis.nl/anwdefensie. Daar staan het aanmeldformulier, de afstandsverklaring en de veelgestelde vragen over het Anw AanvullingsPensioen Defensie.

Voor overige vragen kan contact worden opgenomen met de Divisie Personeel en Organisatie Defensie/ DienstenCentrum Human Resources (DC HR) via 0800 - 22 55 733, optie 3. Vanuit het buitenland? Bel dan naar: 0031 70 414 33 00.

Bron ; defensie.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief