Marechaussee niet vervolgd voor schot op man bij arrestatie in Enschede

Gepubliceerd op: 7-6-2018

ENSCHEDE - Een lid van het Aanhoudings- en Ondersteuningsteam (AOT) van de Koninklijke Marechaussee wordt niet vervolgd na een schietpartij in Enschede op 29 januari van dit jaar. Bij een aanhouding op de Zunabrink loste de AOT'er een schot, waardoor een inzittende van een auto gewond raakte aan zijn voet.

Afbeelding verwijderdDe arrestatie was een geplande actie in een lopend onderzoek. De verwonde man werd na de arrestatie overgebracht naar het ziekenhuis. Hij was geen verdachte in het onderzoek, de politie was op zoek naar de bijrijder van de auto waarin de man zat. 

De Rijksrecherche kondigde destijds aan het incident te onderzoeken. Een dag na de arrestatie in Enschede werd een tweede verdachte aangehouden, beide mannen komen uit de stad.

Evenwicht verloren
Uit het onderzoek van de Rijksrecherche is gebleken dat de AOT'er op 29 januari niet heeft afgeweken van de te volgen procedures, of dusdanig onvoorzichtig is geweest dat er sprake is van een strafbaar feit. De AOT'er wilde met getrokken wapen de persoon achter het stuur aanhouden en zag dat de deur van de auto aan de bestuurderskant open was. Daarop stapte hij naar links, maar verloor hij korte tijd zijn evenwicht door vermoedelijk de stoeprand. Op dat moment loste de man een schot.

De marechaussee verklaarde dat hij niet de intentie had om te schieten en zelf ook werd verrast door het schot. Het OM vindt wel dat de man onvoorzichtig is geweest. 

De betrokkenen bij de zaak zijn inmiddels door het Openbaar Ministerie Oost-Nederland op de hoogte gesteld van de uitspraak.

Bron : tubantia.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief