Defensie zoekt medewerkers voor niet-militair functies

Gepubliceerd op: 11-6-2018

Defensie zoekt personeel voor niet-militaire functies. Er komen meer dan 800 vacatures waarvan 650 in techniek, ICT en inkoop. Daarom start Defensie vandaag voor  de eerste keer een wervingscampagne voor het vullen van burgerfuncties. Een speciale wervingscommercial laat zien dat je geen militair hoeft te zijn om belangrijk werk bij de Defensie te verrichten.

Afbeelding verwijderdDefensie heeft de komende jaren plek voor niet-militaire medewerkers.

Door de uitbreiding van Defensie, de vergrijzing en de krapte op de arbeidsmarkt loopt het aantal vacatures in de tweede helft van 2018 en de komende jaren op. In 2019 betekent dit dat er zo’n 1500 niet-militaire vacatures zullen zijn. De komende maanden wordt personeel gezocht voor ongeveer 650 functies, in zogenoemde schaarstecategorieën ICT, inkoop en techniek.

17.000 burgers
Burgermedewerkers spelen een belangrijke rol in de Defensieorganisatie. Het ministerie kiest per opdracht voor het beste team en dat betekent een mix van militairen en burgermedewerkers. Of het nu gaat om uitgebreide missies, het aankopen van grote hoeveelheden materieel, om cybersecurity of onderhoudstechniek. Al deze projecten hebben een belangrijke overeenkomst: ze worden aangepakt door militairen en burgers. Dat betekent specialisten op militair gebied, maar ook op veel andere gebieden. Want niet iedereen hoeft militair te zijn. Daarom zijn 17.000 van de 59.000 functies bij Defensie voor burgers. Zo werken de beste specialisten samen in het beste team om de moderne uitdagingen aan te kunnen.

Bron : defensie.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief