KMar-reservisten nu ook (tijdelijk) fulltime aan de slag

Gepubliceerd op: 4-7-2018

Werk oppakken dat jóu uitdaagt en voldoening geeft op momenten dat het jóu uitkomt. En dan ook nog eens bijdragen aan een betere wereld.

Afbeelding verwijderdKlinkt fantastisch toch? En dat is het ook, volgens reservist majoor Bruce Rinsampessy. En de KMar? Die mag zich gelukkig prijzen met die fanatieke deeltijdmilitairen. De flexmilitair is bezig aan een opmars en iedereen plukt er de vruchten van. Om de KMar zoveel mogelijk van dienst te zijn, zoekt het Bureau Flexibele Capaciteit van de KMar naar nieuwe manieren om reservisten in te zetten. Tijd om het reservistenbestaan eens onder de loep te nemen. Een complete lofzang of zijn er ook nadelen?

Eerste luitenant Micha Loen, coördinator ‘flexibele capaciteit KMar’.
“Beschikbaarheid is in sommige gevallen belangrijker dan bezit”, volgens eerste luitenant Micha Loen is dat hetgeen waarom het draait in reservistenland. Loen coördineert de ‘flexibele capaciteit’ van de KMar, zoals dat tegenwoordig zo mooi heet. Hij werkt bij Bureau Reservisten en Veteranen en is samen met 3 beroepscollega’s en 2 reservisten (administratief medewerkers) verantwoordelijk voor de werving, opleiding, het inzetten én het inzetbaar houden van de reservistencollega’s. “Door gebruik te maken van zogenoemde ‘flexmilitairen’ kan de KMar over hoogwaardige, schaarse capaciteiten beschikken wanneer het de organisatie uitkomt. Dat is natuurlijk ideaal wanneer je snel wilt inspelen op veranderingen of piekmomenten moet opvangen.”

Afbeelding verwijderd

Vraag en aanbod
U vraagt, wij leveren. Dat is een beetje het idee van het Bureau Reservisten en Veteranen. “Maar dan moeten we natuurlijk wel weten waar de KMar in het algemeen en de brigades - in de toekomst - behoefte aan hebben. We gaan niet lukraak allerlei specialismen aan ons reservistenbestand toevoegen”, legt Loen uit. Bovendien liggen niet alle vaklui met het juiste profiel en de benodigde ervaring voor het oprapen, zeker niet nu de arbeidsmarkt aantrekt. “Iemand die naast Nederlands ook vloeiend andere talen spreekt én meester is in de rechten: wij hebben hem.” Het is 1 van de ruim 20 universiteitsstudenten die de KMar aan zich heeft weten te binden. “Deze werkstudenten doen mee aan het project Defensity College. Ze hebben bij ons geen stageplek, maar een volwaardige parttime baan, veelal binnen Staf KMar, de recherche en zelfs bij de Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht. Een win-winsituatie voor alle partijen.”

Lees het volledige artikel in KMarMagazine

Bron : KmarMagazine

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief