Afghaans gezin gesmokkeld in verborgen ruimte

Gepubliceerd op: 19-7-2018

De Koninklijke Marechaussee heeft zaterdagmiddag 14 juli in Hoek van Holland een Afghaans gezin aangetroffen in een verborgen ruimte van een bestelauto voordat zij de overtocht naar Engeland konden maken. De 36 jarige Roemeense bestuurder en zijn 33 jarige Roemeense bijrijder zijn aangehouden als verdachten van mensensmokkel.

HvH ferry aug16Bij de uitreiscontrole van een Engelse bestelbus bij de ferry van Hoek van Holland naar Harwich ontdekte een migratie-controlehond van de Koninklijke Marechaussee de verborgen ruimte. Bij het openen van deze ruimte trof de marechaussee een Afghaanse man en vrouw aan, tezamen met hun kinderen van 6 en 9 jaar. Zij zaten in een kleine verborgen ruimte achter in de bestelbus. In verband met de omstandigheden waarin de vreemdelingen werden aangetroffen en de toestand waarin zij verkeerden zijn zij ter plaatse onderzocht door ambulancepersoneel. Hierbij werden geen bijzonderheden geconstateerd. Het gezin is het vreemdelingentraject ingegaan.

De bestuurder en de bijrijder zijn aangehouden en op dinsdag 17 juli door de rechter-commissaris in bewaring gesteld. Het onderzoek zal worden voortgezet door de Koninklijke Marechaussee onder leiding van het Openbaar Ministerie Rotterdam.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief