Mensensmokkelaar Dragan: 'Nederland is steeds vaker de eindbestemming'

Gepubliceerd op: 1-8-2018

De poorten van Europa staan wagenwijd open voor vluchtelingen die via de Balkanroute naar de EU willen. 'Eén op de vijf is een echte vluchteling, de rest zijn economische migranten', zegt de Servische mensensmokkelaar Dragan.

Afbeelding verwijderdNoord-Brabant, begin van dit jaar. Terwijl uit een woonkamer in Lage Zwaluwe muziek klinkt, slaan in de voortuin de honden aan. Enkele mannen lopen gedesoriënteerd door de straten aan de rand van het dorp en begeven zich richting het nabijgelegen Moerdijk. De Koninklijke Marechaussee komt poolshoogte nemen en houdt vijf illegale migranten staande, die zich verstopt hebben tussen de bomen aan de Streeplandsedijk. De mannen geven aan dat ze wilden doorreizen naar een ander land, maar geen van hen heeft een reisdocument of geld op zak.

Enkele weken later ontdekt de politie een groep vluchtelingen uit Irak, Iran, Syrie¨ en Somalie¨, waaronder verschillende alleenreizende kinderen en jongeren. De asielzoekers geven te kennen dat een Turkse vrachtwagen ze vanuit Roemenie¨ naar Nederland heeft gebracht. Ze zaten verstopt in een 50 centimeter hoge dubbele bodem van de vrachtwagen. Allen zijn via de zogenoemde Balkanroute de EU binnengekomen. Die vluchtweg zou eigenlijk sinds 2016 afgesloten zijn. De realiteit blijkt anders.

Lees verder...

Bron : revu.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief