Herinneringsmedaille voor noodhulp orkaan Irma

Gepubliceerd op: 4-8-2018

Eind vorige maand kregen op Sint Maarten 22 KMar-collega’s, samen met medewerkers van de marine de Herinneringsmedaille voor Humanitaire Hulpverlening bij Rampen uitgereikt. 

Afbeelding verwijderdDe onderscheidingen werden uitgereikt door de Commandant Zeemacht in het Caribisch gebied brigadegeneraal der mariniers Peter Jan de Vin, de gouverneur van Sint-Maarten Eugene Holiday en door hoofd Operations van het Landelijk Tactisch Commando kolonel Sandra Keijer. De kinderen van de collega’s kregen de kindermedaille uitgereikt.

Enige dagen ervoor en erna werden ook onderscheidingen uitgereikt op Curaçao en Aruba. Orkaan Irma groeide in september 2017 uit tot een orkaan van de zwaarste categorie en liet een spoor van vernieling achter op onder meer Sint-Maarten. Een kleine 2 weken later raakte eilandstaat Dominica ook zwaar beschadigd toen orkaan Maria eroverheen raasde. Militairen van de Marechaussee, marine, landmacht en luchtmacht herstelden samen met lokale autoriteiten verbindingen en wegen, hielpen bij het evacueren van gewonden en werden ingezet om plunderingen te voorkomen en de openbare orde en veiligheid te handhaven.

Bron : KMarMagazine

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief