Supersnelle fiets racet over Vliegbasis Woensdrecht

Gepubliceerd op: 6-8-2018

74 kilometer per uur… en dat op een fiets. Het Human Power Team wist die snelheid te halen met de VeloX 8 aerodynamische ligfiets. Het ontwerp van studenten van de TU Delft en Vrije Universiteit Amsterdam werd gisteren getest op Vliegbasis Woensdrecht. Uiteindelijk is het de bedoeling het wereldrecord aan te vallen. Dat staat nu op 121,8 kilometer per uur.

Het technisch hoogstandje werd zaterdag voor het eerst getoond. 1 van de 2 coureurs was marechaussee 2 Jennifer Breet, werkstudent van Defensity College. Het werkstudentprogramma van Defensie is dit jaar de grootste sponsor van het Human Power Team.

Lange rechte weg
Op de start- en landingsbaan van Woensdrecht werd de race-klare fiets voor het eerst getest. "Het was voor het team een goede gelegenheid om de laatste verbeterpunten te vinden. Met de verzamelde data kunnen we de luchtweerstand van de fiets vergelijken met onze modellen", aldus teammanager Human Power Team en student Lucht- & Ruimtevaarttechniek aan de TU Delft Stephanie Wiechers. Om goed op snelheid te komen is een lange, rechte weg nodig. Daarom is met het Defensity College gekozen voor de vliegbasis.

Lees meer op de website van defensie.nl

Bron : defensie.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief