Onverwachte redenen waarom het fantastisch is om als vrouw bij Defensie te werken

Gepubliceerd op: 7-8-2018

Dat je de hele dag moet schieten en in de modder moet rollen is echt ontzettend achterhaald, want er zijn zo veel geweldige andere functies.

Afbeelding verwijderdDat werken bij Defensie vooral iets voor mannen is, is natuurlijk een heel achterhaalde gedachte. En dat het vooral draait om schieten en in de modder rollen ook. Er zijn zo veel toffe functies bij Defensie die juist een heel andere invulling hebben, maar waarbij je wel aan diezelfde missie meewerkt: vrede en veiligheid voor iedereen. Een hele hoop vrouwen weet dat al - die werken daar namelijk - maar zij willen ook jou ervan overtuigen dat je echt een heel vet avontuur aangaat als je komt werken bij Defensie.

Functies en kansen bij Defensie
Nog zo’n vooroordeel waar niks van klopt: als je bij Defensie werkt, heb je een militaire functie en moet je vooral schieten en vaak loodzware oefeningen doen. Not true. Die banen zijn er wel, maar dat zijn functies bij de infanterie. Er zijn zo veel méér mogelijkheden dan enkel de infanterie, dus denk niet te snel dat het niet bij jou past. Je kunt namelijk ook als technicus, logistiek medewerker, psycholoog, verpleegkundige, sportinstructeur of kok aan de slag gaan. En heb je er weleens aan gedacht dat er bij Defensie ook mensen nodig zijn die goed kunnen organiseren? Of vrouwen die een ster zijn in problemen oplossen? Er zijn zo veel verschillende opties! Je kunt ook als niet-militair aan de slag, de zogenoemde 'burgerfuncties'.

Lees meer......

Bron : cosmopolitan.com

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief