Hans Leijtens auditor voor de NAVO

Gepubliceerd op: 19-8-2018

Hans Leijtens wordt per 1 september 2018 voor de duur van vier jaar auditor voor de NAVO.

Afbeelding verwijderdDat meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Leijtens wordt lid van de International Board of Auditors for NATO, de onafhankelijke, externe toezichthouder die rechtstreeks rapporteert aan de Noord-Atlantische Raad en deze Raad en de NAVO-lidstaten onder meer zekerheid verschaft over de bestedingen van de gezamenlijke fondsen.

Leijtens studeerde Sociologie en Psychologie aan de Koninklijke Militaire Academie in Breda en Bestuurskunde aan de Universiteit Leiden. Hij was sinds september 2017 project-directeur-generaal Wederopbouw Bovenwindse Eilanden. Daarvoor was hij kwartiermaker Integriteitkamer Sint Maarten. Hij startte zijn carrière bij de overheid in 1985 bij de Koninklijke Landmacht, en kwam in 1989 in dienst van de Koninklijke Marechaussee. In 1996 maakte hij een overstap naar het bedrijfsleven, waar hij werkte als managementconsultant en interim-manager.

In 2003 keerde hij terug in overheidsdienst als docent Rechts- en politiewetenschappen aan de Koninklijke Militaire Academie. Hij was directeur-generaal van de Belastingdienst van 2015 tot 2017.

Bron : accountant.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief