Defensie investeert in een evenwichtige pensioenregeling voor militairen

Gepubliceerd op: 25-8-2018

Voor bijna alle werknemers in Nederland geldt een pensioenvoorziening die is gebaseerd op een middelloon. Hierbij wordt pensioen opgebouwd over het gemiddelde loon. Militairen hebben echter nog een eindloonregeling. Zij bouwen nu pensioen op dat gebaseerd is op hun laatstverdiende loon. Per 1 januari 2019 gaan militairen ook over op het middelloonsysteem.

Afbeelding verwijderdEen nieuwe pensioenregeling roept per definitie veel vragen op. Allereerst moet duidelijk zijn dat er geen verandering komt in reeds opgebouwde rechten in de huidige eindloonregeling. Niemand komt dus aan het al opgebouwde pensioen.

Daarnaast vindt Defensie het belangrijk om fors te investeren in de nieuwe pensioenregeling. Niet met arbeidsvoorwaardenbudget, maar met extra geld uit het Regeerakkoord. Dat leidt ertoe dat – anders dan velen denken - verreweg de meeste militairen in de nieuwe pensioenregeling een (veel) beter pensioen opbouwen dan in de huidige eindloonregeling, terwijl hun inkomen gelijk blijft of verbetert.

Lees het volledige artikel op de website van defensie.nl

Bron : defensie.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief