Marechaussee overmeestert man in winkelstraat Kampen

Gepubliceerd op: 26-8-2018

De Koninklijke Marechaussee overmeesterde vanmiddag op straat een man in Kampen. Meerdere getuigen zagen de arrestatie op de hoek van de Oudestraat en de Sint Jacobstraat.

Afbeelding verwijderd"Het ging om een arrestatie in een lopend onderzoek. Meer kan ik niet zeggen", aldus een woordvoerder van de Marechaussee. De organisatie die waakt over de veiligheid van de Staat.

Vijf marechaussees
De arrestatie vond plaats rond 13.00 uur. Getuigen spraken van een gerichte aanhouding op de winkelstraat in het centrum van Kampen. Terwijl de man vanuit de Sint Jacobstraat (een steeg) de Oudestraat op liep, sloten zeker vijf agenten in burger hem van meerdere kanten in.

Getuigen dachten eerst dat het een vechtpartij was. De man werd onmiddellijk tegen de grond gewerkt en in een houdgreep genomen. Toen hij werd geboeid en marechaussees hun identificatie lieten zien, beseften getuigen dat het om een politieactie ging.

Blinddoek
De aangehouden persoon werd geblinddoekt afgevoerd. De actie van de Koninklijke Marechaussee duurde volgens getuigen slechts een paar minuten, waarna de rust snel terugkeerde in de winkelstraat. 

Bron : destentor.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief