Marechaussee houdt verdachten mensensmokkel aan

Gepubliceerd op: 26-8-2018

De Koninklijke Marechaussee heeft donderdagavond 23 augustus 2018 in Hoek van Holland twee mannen aangehouden die worden verdacht van mensensmokkel.

HvH mensensmokkel jui16De twee, 31 jaar uit Harderwijk en 26 jaar uit Utrecht, werden aangehouden nadat hen de toegang tot Groot Brittannië was geweigerd en ze door de Britse autoriteiten werden teruggestuurd naar Nederland.

De Britse grensautoriteiten controleerden de twee mannen die in een auto de oversteek van Hoek van Holland naar Harwich hadden gemaakt. In de auto van de mannen werden goederen aangetroffen, onder andere kinderspeelgoed. Op de ferry werd een 35 jarige man uit Irak en zijn 6 jarige dochter aangetroffen. Zij hadden geen papieren bij zich. Uit onderzoek van de Britse autoriteiten bleek dat de goederen in de Nederlandse auto van de Irakese man en zijn dochter te zijn. Alle vier zijn ze door de Britse autoriteiten teruggestuurd naar Hoek van Holland, waar de twee verdachten door de Marechaussee zijn aangehouden.

De verdachten worden maandag voorgeleid, de Koninklijke Marechaussee stelt een onderzoek in, onder andere naar hoe de vader en zijn dochter aan boord zijn gekomen.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief