Moerdijk worstelt met Albanese migranten: 'Het mag hier geen Calais worden'

Gepubliceerd op: 1-9-2018

De gemeente Moerdijk wil overleg met minister Ferdinand Grapperhaus (CDA Justitie en Veiligheid) over de problemen met zogeheten 'inklimmers'. Alleen al dit jaar werden daar 105 Albanese migranten aangehouden die probeerden mee te liften richting Engeland. 

,,Ik begrijp deze arme jongens'', zegt burgemeester Jac Klijs over de Albanezen die bijna dagelijks langs de A16 bij Moerdijk in een vrachtwagen richting Engeland proberen te kruipen. ,,Maar we moeten die flauwekul niet hebben.''

Een paar keer per week is het raak. Meestal in groepjes van twee of drie, met hun schamele bezittingen in plastic tasjes en rugzakken. Maar wat de gemeente Moerdijk ook probeert met in het Albanees vertaalde verbodsbordjes, boa's, politiepatrouilles, marechaussees, flyers, boetes, deze economische vluchtelingen laten zich door niets of niemand weerhouden. 

Geïmproviseerde slaapplaats van inklimmers, vorige week aangetroffen in een maisveld vlakbij een parkeerplaats en tankstation aan de A16, bij Zevenbergschen Hoek.

Lees het gehele artikel op de website van ad.nl

Bron : ad.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief