Kom naar de Veteranenlezing 2018

Gepubliceerd op: 18-9-2018

Afbeelding verwijderd

Het Veteraneninstituut en het Nationaal Comité Veteranendag nodigen u van harte uit voor de jaarlijkse Veteranenlezing op maandag 5 november aanstaande. 

Met het thema ?Relaties onder vuur. Samen aan zet.’ gaat de lezing over de belangrijke rol van het thuisfront in het leven van de veteraan. Waar krijgen de veteraan en zijn of haar thuisfront mee te maken in de voorbereiding op een missie, tijdens de uitzending en in de tijd daarna? Hoe communiceer je met elkaar? Op welke manier kan de veteraan samen met zijn of haar thuisfront de ervaringen een plek geven? Deze vragen staan centraal tijdens de Veteranenlezing 2018.

Eén van de sprekers is psychiater Bram Bakker. Met een wetenschappelijke bril gaat hij in op de vraag wat het betekent om verwijderd te zijn van je thuisfront. Wietse Verhaar voert als maatschappelijk werker bij Defensie gesprekken met zowel het thuisfront als de veteraan en deelt zijn ervaringen hierover. Daarnaast krijgen de aanwezigen enkele indrukwekkende thuisfrontverhalen te horen.

De lezing staat onder leiding van Radio 1-presentatrice Willemijn Veenhoven.

Met de Veteranenlezing 2018 willen wij kennis over veteranen delen en de publieke waardering voor veteranen stimuleren. U bent welkom congrescentrum De Reehorst in Ede. 

Bron : veteraneninstituut.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief