Verdachte van mensensmokkel aangehouden na achtervolging A67

Gepubliceerd op: 19-9-2018

Vannacht rond 01:00 uur heeft de Koninklijke Marechaussee tijdens het Mobiel Toezicht Veiligheid (MTV) geprobeerd een voertuig met meerdere inzittenden te controleren.

Afbeelding verwijderdHet voertuig, ging er met hoge snelheid vandoor over de A67, tijdens de achtervolging heeft de chauffeur meerdere keren geprobeerd om het voertuig van de Marechaussee van de weg te drukken.

In Eindhoven lukte het de Marechaussee met hulp van de politie het voertuig klem te rijden. De chauffeur is uit het voertuig gesprongen en gevlucht. Bij een zoekactie die samen met de politie werd gestart, werden ook een politiehelikopter en een politiehond ingezet. Uiteindelijk zag de bemanning van de politiehelikopter de verdachte liggen in een tuin. Hierop heeft de politie de verdachte aangehouden. Het gaat om een 24 jarige man met de Irakese Nationaliteit, die wordt verdacht van mensensmokkel.

In het voertuig van de verdachte trof de Marechaussee 6 vreemdelingen aan. Het gaat om twee mannen, twee vrouwen en twee kinderen zonder geldige verblijfsdocumenten met de Irakese Nationaliteit. De verdachte is overgedragen aan de Marechaussee, die verder onderzoek doet naar de zaak.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief