Op pad met Ank

Gepubliceerd op: 20-9-2018

Prinsjesdag is niet nieuw voor haar. Maar voor de eerste keer als minister van Defensie de Ridderzaal binnenlopen is toch anders. Hoe gaat het na bijna een jaar onder haar leiding met de krijgsmacht. En waar gaan we naar toe?

Afbeelding verwijderd

Minister Bijleveld en staatsscretaris Visser

Zenuwachtig minister?
“Dit is nu mijn 24e Prinsjesdag. Ik heb het vanochtend nog geteld. Dus nee. Voor het eerst presenteer ik mijn eigen begroting. Ik luister nu anders naar de troonrede, ik ken de inhoud. Verder is het werk voor mij in principe klaar.

Wat wel spannend is, zijn de komende debatten in de Kamer. Ik ben heel benieuwd hoe de Kamer op de begroting reageert. Voor mij is het belangrijk dat het draagvlak toeneemt en dat er vervolgstappen worden gezet na deze eerste investering.”

Wat is uw rol vandaag?
Veel zitten en lopen! Verder sta ik de pers te woord. Wat nieuw is voor Defensie is de koffie en het praatje samen met de Commandant der Strijdkrachten hier op het ministerie. Defensie doet veel aan ceremonieel op deze dag, maar het is ook een inhoudelijke start. Dus ik dacht, daar moeten we ook aandacht aan besteden met de medewerkers.”

Wat staat er op het programma?
“We gaan zo naar een interreligieuze bijeenkomst in de Grote Kerk. Dat is een samenzijn van allerlei religieuze groepen. Ik vind het mooi om deze dag met een bezinningsmoment te beginnen. Het grootste deel van het kabinet is er ook en verder zijn er heel veel schoolklassen en wie er maar bij wil zijn.”

Lees het gehele artikel in magazines.defensie.nl

Bron : defensie

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief