[X] Geschikt: het leger als begin van een succesvolle carrière

Gepubliceerd op: 22-9-2018

Jaarlijks hangen zo’n 3000 militairen hun kisten aan de wilgen en kiezen voor een baan in de burgermaatschappij. Instelling, doorzettingsvermogen en discipline maken van voormalig Defensiepersoneel geliefde werknemers op de arbeidsmarkt.

Hij verliet de middelbare school met een aantal deelcertificaten, maar zonder diploma. Op zijn achttiende solliciteerde hij direct bij de Koninklijke Marechaussee als wachtmeester-opsporingsambtenaar. ‘Ik had altijd al het idee dat ik bij de politie of de krijgsmacht wilde werken. Toen ik 18 jaar werd, ben ik meteen naar een wervingsbijeenkomst van de Koninklijke Marechaussee gegaan. Toen ik daar was geweest, wist ik het zeker: dit wordt het. Ik wilde iets zinvols doen, iets kunnen betekenen voor anderen, voor de samenleving. Dat was voor mij de voornaamste reden om bij de Marechaussee te gaan werken.’

Aan het woord is Sébas Diekstra, die in operationele dienst en op de korpsstaf bij de Koninklijke Marechaussee heeft gewerkt en die het tot de rang van majoor wist te schoppen. In zijn tijd bij Defensie studeerde hij in vier jaar rechten, tijdens avond- en nachtdiensten. Hij had geen tijd om naar college te gaan dus studeerde hij op eigen houtje, met de in het leger geleerde discipline. Inmiddels werkt hij alweer bijna zes jaar als advocaat en wist hij in die korte tijd bekendheid te verwerven, met dank aan spraakmakende zaken zoals recent rondom de mysterieuze dood van topmodel Ivana Smit, of als bedenker van het SBS6-programma Moord of Zelfmoord, waarin cold cases worden onderzocht en nabestaanden antwoorden krijgen.

Lees het volledige artikel op de website van revu.nl

Bron : revu.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief