Marechaussee ontdekt in totaal 27 vreemdelingen in vrachtwagens in Hoek van Holland

Gepubliceerd op: 18-5-2019

HOEK VAN HOLLAND - De Koninklijke Marechaussee heeft zondagavond 12 mei in Hoek van Holland 21 vreemdelingen, vermoedelijk Afghanen, aangetroffen in een trailer. Eerder die dag werden al zes Vietnamezen aangetroffen in een vrachtwagen.

HvH 27 vreemdelingen mei 19 450

De 21 vreemdelingen werden aangetroffen nadat de Marechaussee een melding had ontvangen. Zij zaten verstopt in een verborgen ruimte van een vrachtwagen die vanuit Hoek van Holland naar Groot-Brittannië zou reizen. De 48-jarige chauffeur uit Roemenië is aangehouden op verdenking van mensensmokkel. 

Eerder die dag werden zes ongedocumenteerde Vietnamezen ontdekt toen een migratie-controlehond van de Marechaussee aansloeg bij de trailer waarin zij verstopt zaten. Bij de 41-jarige chauffeur uit Turkije werd ook een stroomstootwapen gevonden. Hij is aangehouden als verdachte van mensensmokkel en verboden wapenbezit.

Alle illegalen zijn het vreemdelingentraject ingegaan en beide chauffeurs zijn ingesloten. De Marechaussee onderzoekt beide zaken onder leiding van het Openbaar Ministerie Rotterdam.

Bron : transport-online/nl
Foto : kmar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief