Voortvluchtige klemgereden op Rijnbrug na achtervolging vanaf Babberich

Gepubliceerd op: 1-10-2018

BABBERICH/ KLEEF - Een 25-jarige, Nederlandse man zonder vast adres is dinsdag gearresteerd op de Rijnbrug tussen Kleef en Emmerik. Een internationaal politieteam achtervolgde man vanaf de grensovergang bij Babberich, nadat werd ontdekt dat er gestolen kentekenplaten op zijn auto zaten.

Afbeelding verwijderdDe door het GPT aangehouden man had valse kentekenplaten op zijn auto en bovendien een verboden ploertendoder bij zich. © GPT/ Politie

Toen het zogeheten Grensoverschrijdend Politie Team (GPT) hem daarvoor een stopteken gaf, ging de man er volgens de politie 'met hoge snelheid vandoor'.

Na de achtervolging lukte het de agenten de man klem te rijden op de Rijnbrug. Volgens de politie staat de man bekend als vluchtgevaarlijk en is hij meerdere malen aan controles ontkomen. Behalve gestolen kentekenplaten vond de Bundespolizei een ploertendoder in de auto van de man en ook reed hij zonder rijbewijs.

Veelpleger
Verder bleek de man een veelpleger te zijn en nog een voorwaardelijke veroordeling op zijn naam te hebben voor een zogeheten maatregel ISD, wat staat voor gedwongen plaatsing in een Inrichting Stelselmatige Daders.

Het Openbaar Ministerie heeft daarom met spoed een Europees aanhoudingsbevel opgemaakt, waardoor de man spoedig kan worden uitgeleverd aan Nederland, om hier berecht en vastgezet te worden.

Het GPT is een samenwerking tussen de Koninklijke Marechaussee, de Bundespolizei en de politie Oost-Nederland.

Bron : degelderlander.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief