Eerbetoon voor gesneuvelde Amerikanen

Gepubliceerd op: 25-10-2018

Hij zette zijn tanden erin. Het liet hem niet los. Wim Slangen stuurde iedereen een bericht die maar iets van het onderwerp af wist. Het mysterie van de vermiste, Amerikaanse vliegenier Donald Breeden uit de Tweede Wereldoorlog liet hem niet los. Dat wierp zijn vruchten af, want er is nu zelfs een monument om de crash met de B-17 bommenwerper te herdenken. Defensie draagt zijn steentje bij.

Afbeelding verwijderd

Een vloek en zegen tegelijkertijd, dat was Slangen zijn ontslag in 2016. Naast het solliciteren had hij nu ruim de tijd om onderzoek te doen naar de crash van een Amerikaanse B-17 bommenwerper in zijn geboortedorp Eygelshoven. Iets ten noorden van Kerkrade.

Wim Slangen deed jarenlang onderzoek naar de Amerikaanse B-17 bommenwerper met nummer 42-3436 die door de Duitsers werd neergeschoten boven het Limburgse Eygelshoven.

Hij had van familie over het voorval gehoord en bezocht een lezing over de bommenwerper. 4 van de 10 vliegers sneuvelden en 1 raakte er vermist hoorde hij toen. “Dat vond ik zo vreemd”, herinnert Slangen zich. “Als collega’s van vlieger Breeden allemaal zo dicht bij elkaar gevonden zijn, waar is hij zelf dan gebleven?” Zijn interesse was gewekt.

Lees verder in magazines.defensie.nl

Bron : magazines.defensie.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief