Burgemeester Klijs heeft onderhoud met ambassadeur Albanië over inklimmers

Gepubliceerd op: 26-10-2018

MOERDIJK - De ambassadeur van Albanië, Adia Sakiqi, heeft een bezoek gebracht aan de gemeente Moerdijk. Ze heeft met burgemeester Jac Klijs gesproken over de situatie met Albanese inklimmers bij parkeerplaats Streepland. 

Afbeelding verwijderdAlleen dit jaar ging het al om zo'n 200 jonge mensen van – met name - Albanese afkomst, die op doorreis zijn naar Engeland. Ze hopen als verstekeling met een truck mee te kunnen. Burgemeester Klijs wil hier een einde aan maken en voorkomen dat de situatie uiteindelijk tot onrust en onveiligheid leidt. Ook zijn er signalen zijn dat hier mensensmokkel mee is gemoeid.

De gemeente pakt het probleem op verschillende manieren aan. Bijvoorbeeld met een actie om de oplettendheid van vrachtwagenchauffeurs te vergroten. Maar ook door het houden van toezicht samen met partners zoals de politie en de Koninklijke Marechaussee, het plaatsen van verbodsborden en snoeien van bosschages.

Klijs voelt zich gesteund door het bezoek van ambassadeur Sakiqi: "Het doet me goed dat naast onze politiediensten, de Koninklijke Marechaussee en het ministerie van Justitie en Veiligheid, ook de Albanese overheid zich verdiept in dit probleem. Met ambassadeur Sakiqi heb ik onder andere gesproken over de maatregelen die Albanië kan treffen om iets aan het probleem te doen. Ook heb ik haar gevraagd communicatief in Albanië een ontmoedigingsbeleid te voeren. Mensen moeten weten dat het geen zin heeft om richting Moerdijk te komen."

Bron : internetbode.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief