E-learning tot de max

Gepubliceerd op: 26-10-2018

Afbeelding verwijderd

Tijdens een werkpauze of lekker thuis op de bank de lesstof van de Leergang Algemeen Opsporingsambtenaar (LAO) bestuderen. In je éigen tijd en wanneer het jóu goed uitkomt. Voor 15 marechaussees van Den Haag Beveiliging is dit sinds 1 mei de realiteit. Zij nemen deel aan de deeltijdpilot van de LAO-opleiding, die via de digitale leeromgeving wordt gegeven. Dat bevalt goed, vertellen enkele betrokkenen.    

Brigadecommandant Den Haag Beveiliging, majoor Dirk Morsink
“De brigade Den Haag Beveiliging is een half jaar geleden, in samenwerking met het Opleidings-, Trainings- en Kenniscentrum (OTCKMar), gestart met de pilot voor de LAO-opleiding. De reden: we hebben veel jonge marechaussees van wie we het talent nog beter zouden kunnen benutten. 

Om hen meer uitdaging en een beter toekomstperspectief te bieden, hebben we dit project ontwikkeld. Zo kunnen ze 1 jaar lang naast hun werk studeren om wachtmeester te worden. 1 dag per week. Dat betekent dat ze niet een half jaar fulltime in de schoolbanken hoeven te zitten op het OTCKMar in Apeldoorn. Dat is niet alleen voordelig voor hen, maar ook voor ons. Want nu is de KMar de marechaussees niet een half jaar ‘kwijt’ voor het reguliere werk.”

Zie KMarMagazine voor het volledige artikel

Bron : kmarmagazine

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief