‘Wederopbouw vliegveld Sint Maarten begonnen’

Gepubliceerd op: 29-10-2018

Afbeelding verwijderd
 Terminal van Sint Maarten airport ©Dale Coleman

 

De wederopbouw van de luchthaven van het eiland Sint Maarten, het Princess Juliana International Airport, is officieel begonnen, zo meldt smn-news.

Begonnen
Na het succesvol verwijderen van alle schimmel en het tijdelijk terugplaatsen van de operatiekamer in de terminal is de wederopbouw van het vliegveld echt begonnen. In mei van dit jaar kondigde Ravi Daryanani, de interim ceo van het vliegveld, al aan dat de wederopbouw halverwege oktober zou beginnen en zo’n 18 maanden in beslag neemt.

Package One
Het bedrijf Commodore N.V. ontving het heropbouw-contract, maar is enkel verantwoordelijk voor de ‘Package One’ bouw. Dat houdt in dat zij alle tijdelijke check-in toonbanken en de emi- en immigratiecellen voor hun rekening nemen. Ook bouwen zij tijdelijke kantoren, installeren veiligheidsmaatregelen en zullen het bagagesysteem herinstalleren. Nadat die werkzaamheden klaar zijn, zullen de aankomst- en vertrekhallen afgebroken worden om daarvoor nieuwe te plaatsen.

Irma
Nadat het vliegveld vorig jaar, op woensdag 6 september, getroffen werd door orkaan Irma, werd direct begonnen met het opruimen en beperken van de schade. Omdat het vliegveld door het leger overgenomen werd en er weer een andere orkaan op komst was, kon er niet voorkomen worden dat het terminalgebouw bijkomende schade opliep, zoals de schimmelvorming en waterschade. Nu de sanering daarvan klaar is, kan de echte bouw beginnen.

Bron : upinthesky.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief