Drama met blote spoorloper

Gepubliceerd op: 3-11-2018

HOOFDDORP Een onbekende naakte vrouw is afgelopen weekend zwaargewond geraakt op het spoor bij Hoofddorp na een nachtelijke wandeling door de twee kilometer lange Schipholtunnel. Ze had zich op het verlaten perron uitgekleed.

Marechaussee en ProRail bevestigden het drama gisteravond tegenover deze krant. Samen met de politie wordt onderzocht wat er is precies gebeurd en vooral waarom. Camerabeelden vertellen achteraf een deel van de toedracht.

„Om onduidelijke redenen legde deze verwarde vrouw haar kleren op station Schiphol op een hoopje en stapte naakt de tunnelbuis in. Ze werd verderop aangereden door een trein. De machinist van een volgende trein merkte haar langs de rails op, stopte en nam haar mee naar Schiphol”, aldus een ProRail-woordvoerder.

Het treinverkeer werd gelijk stilgelegd. „Toen de hevig bloedende vrouw op de luchthaven aankwam, stonden de hulpdiensten al klaar. Zij is meteen naar een ziekenhuis gebracht”, aldus een zegsman.

Wie het slachtoffer is, waar ze nu is en hoe het met haar gaat, weten ProRail en de Marechaussee niet. Een zelfmoordpoging wordt niet waarschijnlijk geacht.

Bron : telegraaf.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief