De duizendpoot van Defensie

Gepubliceerd op: 27-11-2018

Secretaris-generaal Wim Geerts vertelt…

Afbeelding verwijderdHet is de hoogste ambtenaar van Defensie. Een generaal, maar zonder sterren of uniform. Een duizendpoot met veel taken en verantwoordelijkheden. Secretaris-generaal Wim Geerts (55) is geen militair, maar wel een van de hoogste bazen bij Defensie. In dit  interview vertelt hij over zijn gevarieerde werk. “Het is veeleisend, maar wel een heel mooie baan.”

Wim Geerts is verantwoordelijk voor de leiding aan ruim 60.000 defensiemedewerkers

Hij adviseert de minister en staatssecretaris, stuurt de organisatie op hoofdlijnen aan, besluit bijvoorbeeld mee over uitgaven en personeelsbeleid. Lost problemen op en blust brandjes. Figuurlijk. “Brandjes voorkomen is nog beter.” Feitelijk is Geerts verantwoordelijk voor de leiding aan de ruim 60.000 defensiemedewerkers. Hij kijkt met een helikopterview naar de organisatie en focust op hoe hij kan helpen bij urgente en gevoelige onderwerpen.

Concrete voorbeelden
Maar wat betekent dat precies? Geerts z’n functie wordt concreet als hij met voorbeelden komt. “Neem de arbeidsvoorwaarden. De afwijzing van het onderhandelingsresultaat was een duidelijk signaal. Op dit moment denk ik actief mee over hoe we nu verder moeten.” 

Hij is ook korpsbeheerder van de Koninklijke Marechaussee. In die hoedanigheid spart hij bijvoorbeeld met de marechausseeleiding over bepaalde problemen en oplossingen. “De reizigersstroom op Schiphol neemt toe en er zijn meer marechaussees nodig voor de grensbewaking. Waar nodig hak ik knopen door. Bijvoorbeeld over de inzet van meer mensen.” 

Lees het volledige artikel op magazines.defensie.nl

Bron : magazines.defensie.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief