Grenspolitie neemt 45 telefoons in beslag

Gepubliceerd op: 29-11-2018

GRONAU - De politie heeft woensdagavond vlak over de grens bij Glanerbrug twee mannen opgepakt, die verdacht worden van heling. Ze hadden 45 Samsung-telefoons en 2 tablets  bij zich, met een straatwaarde van ruim 17.000 euro. De mannen kwamen uit Nederland.

Het grensoverschrijdende politieteam (GPT) verdenkt de mannen van heling. Het gaat om een man (56) uit Hagen en een 32-jarige man uit Neunkirchen. Waar uit Nederland ze vandaan kwamen, is niet bekend. Ze werden aangehouden op de B54 in Gronau, vlak over de  grens bij Glanerbrug.

Straf
De politie vond in de auto twee plastic zakken met de apparaten. Ook werd er een kleine hoeveelheid cocaïne gevonden en bleek een van de mannen nog een gevangenisstraf van 45 dagen open te hebben staan. Beide mannen werden gearresteerd nadat ze ook nog eens onsamenhangende verklaringen aflegden. Ze konden niet vertellen hoe ze aan de telefoons kwamen. 

De controle werd uitgevoerd door het  grensoverschrijdende politieteam (GPT). Dat is een samenwerkingsverband tussen de Koninklijke Marechaussee (NL), de Politieeenheid Oost-Nederland (NL), de federale politie van Hannover, de politie Osnabrück (Nedersaksen) en de wijk politie Borken (Nordrhein-Westfalen).

Bron : tubantia.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief