KMar nóg 3 jaar voorzitter Europees trainingsprogramma

Gepubliceerd op: 4-12-2018

Afbeelding verwijderd

Afbeelding verwijderdAgenten en marechaussees in grote internationale oefeningen een soort missie-ervaring geven, zodat ze vol vertrouwen op pad kunnen. Dat was de afgelopen 3 jaar het streven van de European Union Police Services Training (EUPST) II. 

De komende 3 jaar blijft dat doel hetzelfde, maar wel in aangepaste vorm. Want tijden veranderen. KMarMagazine blikt terug én kijkt vooruit met EUPST-voorzitter kolonel Frans van Veenendaal. We spreken hem tijdens een brainstormdag voor het vervolgprogramma - het European Union Police and Civilian Services Training (EUPSCT) - in een conferentiecentrum in Amsterdam.

U gaat nog 3 jaar door als voorzitter. Een hele eer, of niet?
"Nou, het is vooral heel mooi om te doen. Ik heb samen met mijn team te maken met veel landen, politieke agenda's en gevoeligheden. Mijn functie is om dat allemaal samen te brengen tot een gestroomlijnd geheel, met alle neuzen dezelfde kant op. Dat betekent dus veel praten en onderhandelen.

Voor Nederland is het een mooi compliment dat we vanuit de Europese Commissie gevraagd zijn om door te gaan. Onze Hollandse zuinigheid en vlijt zijn opgevallen. Het doel was 2.000 mensen opleiden, het werden er 4.000. En dat voor 1 miljoen euro minder dan begroot."

lees verder in KMarMagazine

Bron : kmarmagazine

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief