Veteranen alsnog geëerd met medailles

Gepubliceerd op: 5-12-2018

"U bent alle 3 geboren in voormalig Nederlands-Indië. U heeft de verschrikkingen van de Japanse bezetting meegemaakt. En u heeft gevochten voor het rood-wit-blauw. U heeft ons land en koningshuis gediend. Uw vaderland. Maar uiteindelijk moest u afscheid nemen van uw moederland, Nederlands-Indië. Om hier in Nederland een nieuw leven op te bouwen."

Afbeelding verwijderd
Minister Ank Bijleveld-Schouten met de voormalige militairen Lapré, Schultz en Achthoven in Bronbeek

Minister Ank Bijleveld-Schouten sprak deze waarderende woorden vanmiddag tegen de voormalige militairen Lapré, Schultz en Achthoven. Ze reikte aan Lapré en Schultz het Ereteken voor Orde en Vrede uit en aan Achthoven het Nieuw-Guinea Herinneringskruis uit. Dat gebeurde in het in het Koninklijk Tehuis voor Oud-Militairen en museum Bronbeek in Arnhem.

"U heeft mooie herinneringen aan die tijd in Nederland-Indië", zei Bijleveld. "Maar ook heel pijnlijke. Daarom vind ik het mooi dat we hier vandaag even bij stil kunnen staan. Want de gebeurtenissen van toen zullen nooit voltooid verleden tijd worden. Niet voor u. Maar ook niet voor ons land. Uiteraard is er discussie mogelijk over onze inzet in die jaren. Maar de veteranen die zich hebben ingezet in Nederlands-Indië en Nieuw-Guinea, verdienen onze waardering. U verdient onze waardering!"

Lees meer op website van defensie.nl

Bron : defensie.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief