Minister Blok breidt dienstverlening voor Nederlanders in het buitenland uit

Gepubliceerd op: 9-12-2018

Het ministerie van Buitenlandse Zaken gaat de dienstverlening voor Nederlanders in het buitenland uitbreiden en moderniseren. Dat staat in de beleidsnota ‘Staat van het Consulaire’ die minister Blok van Buitenlandse Zaken vandaag heeft gepresenteerd.

Met deze nota kijkt Buitenlandse Zaken vooruit: wat kunnen Nederlandse reizigers, expats en emigranten in het buitenland verwachten van Buitenlandse Zaken? Maar ook wil het ministerie met deze nota een belangrijke boodschap afgeven aan de Nederlander wereldwijd: neem je eigen verantwoordelijkheid als je op reis gaat.

Voor Nederland en Nederlanders wereldwijd
De beleidsnota is voor Nederland en Nederlanders wereldwijd. De minister overhandigde de nota vrijdag aan ombudsvrouw Jeanine Janssen van Omroep Max, directeur Leendert Jan Visser van  MKB Nederland en directeur Carola Hoekstra van Thomas Cook. Minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken: 'Goede dienstverlening aan Nederlanders wereldwijd staat voorop. Daar blijf ik me, samen met onze partners, voor inzetten. Buitenlandse Zaken houdt daarbij voortdurend de vinger aan de pols om de dienstverlening waar nodig en mogelijk te verbeteren en te moderniseren'.

Lees verder op de website van rijksoverheid.nl

Bron : rijksoverheid.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief