Nederlandse jihadist opgepakt in Salou

Gepubliceerd op: 17-12-2018

SALOU - Een vermeende jihadist uit Nederland is maandag opgepakt in de Spaanse kuststad Tarragona, nabij Salou.

Afbeelding verwijderdDe 29-jarige Khalid M. (afb) die de Nederlandse identiteit draagt, is gearresteerd op verdenking van terroristische activiteiten. Hij werd langs een autosnelweg aangehouden op een tankstation vlakbij Salou.

Spaanse veiligheidsdiensten waarschuwden eerder al voor de 29-jarige Khalid M., die zich dit weekend in het centrum van het toeristische Salou moest identificeren. Daarna gingen de alarmbellen af en werd de politie in de regio in een intern bericht ingelicht extra alert te zijn.

Ook de nationale politie en marechaussee van Spanje werden op de hoogte gesteld van de aanwezigheid van M. Het Spaanse Antena3 meldt maandagmorgen dat M. is opgepakt door de Mossos d'Esquadra, een speciale politie-eenheid.

’IS heeft mogelijk Spaanse Costa in vizier’

M. staat bekend om zijn banden met jihadistische rekruterings- en indoctrinatienetwerken, meldt de Catalaanse krant ARA. Volgens het interne politiebericht heeft M. „een Nederlandse identiteitskaart” bij zich. Hij zou rondrijden in een gezinsvoertuig en „onvoorspelbaar gedrag” vertonen.

Strafblad
Volgens de Spaanse autoriteiten heeft Khalid M. een crimineel verleden en de politie in de regio Catalonië sloeg alarm door zijn gedragingen. Zo bekladde hij een hotelkamer in Vilaseca, ten westen van Tarragona, met jihadistische afbeeldingen. Ook zou hij voor het politiebureau van het vlakbij gelegen Salou hebben staan schreeuwen.

Bron : telegraaf.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief