Vermiste marechaussee uit Leeuwarden op nieuwe coldcasekalender

Gepubliceerd op: 19-12-2018

Afbeelding verwijderd
Gina en Piet Cuperus, de ouders van Sicco, met een foto van hun zoon, eind 2014. Foto Niels Westra

De sinds 2014 vermiste Sicco Cuperus uit Leeuwarden, die 36 was toen hij van de aardbodem verdween, krijgt een plek op de nieuwe coldcasekalender.

De politiekalender wordt verspreid in de Nederlandse gevangenissen en komt ook te liggen bij de reclassering. De hoop is dat veroordeelden informatie hebben die tot een doorbraak kan leiden in zaken waarin al jaren geen schot zit.

Tv nog aan
Cuperus verscheen op 7 juni 2014 niet op zijn werk bij de marechaussee. In zijn woning aan het Zuidvliet in Leeuwarden stond zijn tv nog aan, zijn telefoon lag er aan de lader. Een week later werd zijn auto op de dijk bij Marrum aangetroffen. Sindsdien ontbreekt van de geboren Bilkert elk spoor.

Andere Friese zaken
Op de coldcasekalender van 2018 was er onder meer aandacht voor de moord op Leeuwardense Wijtske Bauer-Hiemstra in 1986, Leeuwarder Roelof Steinvoorte in 1993 en ‘ikeboerke’ Reinder Lulofs uit Twijzelerheide in 1996.

Officieel wordt de coldcasekalender van 2019 in januari gepresenteerd. Dan moet ook bekend worden of de kalender van het afgelopen jaar iets heeft opgeleverd.

Bron : lc.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief