Nieuwe adjudant voor Willem-Alexander

Gepubliceerd op: 20-12-2018

Afbeelding verwijderdDEN HAAG – Koning Willem-Alexander krijgt bij de jaarwisseling een nieuwe adjudant. Luitenant-kolonel Bram Remmelzwaal volgt dan luitenant-kolonel Susanne Schoemaker op, die er dan drie jaar en een maand aan het hof op heeft zitten. Remmelzwaal is net als Schoemaker afkomstig van de Koninklijke Luchtmacht. Hij was tot voor kort werkzaam als strategische communicatieplanner bij U.S. Central Command in Tampa, Florida.

De koning heeft acht adjudanten die door Defensie voor een periode van drie tot vijf jaar worden uitgeleend. Met het vertrek van Schoemaker is er nog maar één vrouw onder de militairen die onder meer helpen om de koninklijke werkzaamheden voor te bereiden en in goede banen te leiden. Dat is de in maart 2014 aangetreden luitenant-kolonel Monique van Iddekinge, eveneens afkomstig van de Luchtmacht en op dit moment de langstdienende adjudant.

Alle krijgsmachtonderdelen leveren adjudanten aan. De landmacht heeft er op dit moment drie, marine en luchtmacht elk twee en de Koninklijke Marechaussee één.

Bron : diverse media

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief