Leeuw Simba

Gepubliceerd op: 17-1-2019

Leden van de Nederlandse marechaussee in Irak zijn een inzamelingsactie gestart om een sterk vermagerde leeuw uit Bagdad te redden. Het dier zit momenteel in een veel te klein hok en leeft in vreselijke omstandigheden.

Leeuw in Bagdad jan19De leden van de marechaussee kwamen het leeuwenjong tegen op een markt in de Iraakse hoofdstad. Volgens de initiatiefnemers van de crowdfundingsactie is de leeuw 1,5 jaar oud en leeft het dier in erbarmelijke omstandigheden in het centrum van Bagdad.

Bang en vol stress
'Zijn kooi is te klein en het dier heeft heel veel stress', schrijven de initiatiefnemers op de inzamelingssite. Toen we het dier bezochten, was-ie bang en zat het arme beest in een hoekje van zijn kooi.'

De crowdfundingsactie is op persoonlijke titel opgezet. Een derde van het geld is al binnen, ruim 2600 euro. In totaal is 8000 euro nodig: 6000 euro om het dier te kopen en nog eens 2000 euro voor voeding en verzorging.

Weer in het wild
Het doel van de marechaussee is om samen met Stichting Leeuw het dier weer in het wild te laten leven. Daarvoor moet het beest eerst naar Nederland worden overgebracht om hem bij Stichting Leeuw weer te laten aansterken. 

Het ministerie van Defensie heeft volgens Hart van Nederland al aangegeven om het dier kosteloos te laten vervoeren. Een team van Stichting Leeuw zal naar Irak afreizen om te helpen met het transport. 

Bron : rtlnieuws.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief