OM: correspondente Boersma verdachte in onderzoek terrorisme

Gepubliceerd op: 18-1-2019

ROTTERDAM - Het Openbaar Ministerie (OM) bestempelt Turkije-correspondente Ans Boersma als verdachte in een lopend strafrechtelijk onderzoek naar terrorisme. Daarbij zijn verschillende verdachten betrokken. Boersma wordt zelf niet verdacht van een misdrijf met een terroristisch oogmerk, meldde een woordvoerster van het OM.

Boersma Ans jan19? FACEBOOK

De woordvoerster zei dat Boersma op Schiphol, waar ze donderdagochtend aankwam, niet is aangehouden. Ze wilde niet zeggen of de journaliste is verhoord. Ook wil ze niet kwijt om welk terreuronderzoek het gaat.

Relatie
Zelf acht Ans het mogelijk dat haar uitzetting gerelateerd is aan het feit dat zij tot zomer 2015 een relatie had met een Syriër die afgelopen najaar in Nederland is gearresteerd vanwege voormalig lidmaatschap van de Syrische terreurorganisatie Jabhat al-Nusra. Zo laat het Financieel Dagblad weten in een verklaring.

Onderzoek
Wel bevestigde het OM dat het in het kader van datzelfde onderzoek informatie heeft verstrekt aan de Turkse autoriteiten. Dat gebeurde recent. Die informatie ging over de journaliste, aldus de woordvoerster. Ook stelde het OM in deze zaak vragen aan Turkije.

Boersma is volgens het OM echter niet op verzoek van Nederland uitgezet of uitgeleverd.

Bij het landelijk parket van het OM in Rotterdam worden alle terrorismezaken behandeld. Er zijn al vele tientallen Syriëgangers vervolgd en veroordeeld.

Bron : telegraaf.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief