Cadetten KMA zetten zich vrijdag 8 februari maatschappelijk in

Gepubliceerd op: 5-2-2019

Op vrijdag 8 februari gaan zo'n 420 cadetten van de Koninklijk Militaire Academie zich in Breda maatschappelijk inzetten. Waren het vorig jaar zo'n 350 cadetten, dit jaar worden maar liefst 420 cadetten verdeeld over de stad. Zo steken ze in verschillende zorginstellingen, scholen, speeltuinen & kinderenboerderijen de handen uit de mouwen en worden activiteiten gedaan met diverse doelgroepen.

Afbeelding verwijderd
De cadetten van de KMA gaan vrijdag 8 februari ook op bezoek bij verschillende zorginstellingen. Ze zetten bewoners extra in 't zonnetje, onder mee door met hen te sjoelen of gewoon gezellig een gesprek te voeren. (Foto)

Het Cadettencorps is een vereniging voor en door aspirant-officieren (cadetten) van de Koninklijke Landmacht, Koninklijke Luchtmacht en Koninklijke Marechaussee, gehuisvest op de KMA te Breda. Het Cadettencorps zorgt voor de nodige ontspanning, het brengt saamhorigheid en kameraadschap onder de leden en brengt hen de waarden en normen bij die zij moeten bezitten als officier in de Nederlandse Krijgsmacht.

Het Cadettencorps wil graag bijdragen aan de bewustwording van cadetten van de bijzondere positie van de krijgsmacht binnen de samenleving. Door bemiddeling van Betrokken Ondernemers Breda, worden op vrijdag 8 februari tussen 09.00 en 15.00 uur maar liefst 40 maatschappelijke organisaties in Breda bezocht. Tijdens deze vrijwilligersdag worden letterlijk de handen uit de mouwen gestoken en worden bewoners van zorginstellingen eens extra in het zonnetje gezet. In zorginstellingen worden leuke activiteiten georganiseerd waarbij de cadetten zullen ondersteunen en meehelpen. Er wordt tijd gemaakt voor een echt gesprek, meegeholpen met de koffie rondbrengen, het ontbijt wordt geserveerd, de lunch klaargemaakt, taarten gebakken, spelletjes worden gespeeld, buitenplaatsen schoongemaakt en bij mooi weer wordt er gewandeld.

Andere cadetten gaan de handen uit de mouwen steken bij o.a. Inloophuis de Honingraad, Boykes Speelhoeve, diverse scholen, de Uitvindfabriek, de Voedselbank, STEK, Belcrum Beach, Rolerisuit en Stichting Help ons Helpen. Ook in de regio gaan de cadetten helpen. Bij Muziekhuis PodAa in Effen worden diverse activiteiten ondernomen, onder leiding van Staatsbosbeheer wordt gewerkt op de Strijbeekse Heide, bij vogelrevalidatiecentrum Zundert worden tuinwerkzaamheden verricht en in Antonius Abt in Terheijden wordt een weide aangelegd voor een aan te schaffen minipaardje.

Bron : stadsbladbreda.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief