Nacht van de militaire muziek

Gepubliceerd op: 4-3-2019

Muziekoptreden | Koninklijke Marine, Koninklijke Landmacht, Koninklijke Luchtmacht, Koninklijke Marechaussee

datum : 16 maart 2019

locatie : Nationaal Militair Museum, Verlengde Paltzerweg 1, Soest

Bombardon wmr KMar mrt19Wie aan militaire muziek denkt, denkt wellicht niet aan jazzmuziek, latin of funky disco. Toch kleuren ook deze muziekstijlen de Nacht van de Militaire Muziek. Laat je in het Nationaal Militair Museum meevoeren in verfijnde klassieke optredens, opzwepende Russische polka’s en swingende jazzoptredens. Een heerlijk avondje uit met prachtige muziek op een bijzondere locatie.

             Een wachtmeester van de KMar speelt de bombardon. Beeld: Anne Reitsma

De Nacht van de Militaire Muziek is met 36 optredens op 7 podia een festival waar het publiek op een vernieuwende wijze kennis maakt met militaire muziek. De militaire muzikanten verzamelen, bewerken en schrijven zelf muziek die zij tijdens de Nacht van de Militaire Muziek ten gehore brengen. De thema’s van dit jaar zijn ‘200 jaar militaire muziek in het koninkrijk’ en ‘de koude oorlog’.

Wat deze avond speciaal maakt is de bijzondere samenwerking met onder andere de Antilliaanse zangeres Izaline Calister, de Nederlandse schrijver Ronald Giphart, jazz trompettist Bert Joris en vocaal ensemble ‘The Gents’.

Kortom: een heerlijke feelgood avond met afwisselende en verrassende bewerkingen, mooie ontmoetingen, een snufje geschiedenis en de aanstekelijke live optredens van ruim 200 militaire muzikanten.

Samenwerking
De Nacht van de Militaire Muziek komt in nauwe samenwerking met het Impresariaat Militaire Muziek Krijgsmacht tot stand. Meer informatie en kaartverkoop op de site van het Nationaal Militair Museum.

Bron : https://www.defensie.nl/actueel/activiteiten

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief