World Veterans Federation met flinke Nederlandse inbreng

Gepubliceerd op: 8-3-2019

Ze komen onder meer uit Taiwan, Marokko, Argentinië, Koeweit, Georgië, Kameroen, Vietnam en Senegal. Niet direct landen die je verwacht bij de 2-jaarlijkse vergadering van de World Veterans Federation (WVF), vorig weekend in Parijs. Zo'n 150 vooral oud-militairen van over de hele wereld bezoeken de conferentie, die een flink Nederlands tintje heeft.

De in ons land toch weinig bekende WVF heeft eigenlijk al sinds het begin een oranje gloed. In 1950 werd deze federatie opgericht door 8 naties. Bij België, Frankrijk, Italië, Nederland en de Verenigde Staten kun je je vlak na de Tweede Wereldoorlog heel wat voorstellen. Maar Luxemburg, Turkije en het communistische Joegoslavië?

Inmiddels zijn 172 veteranenorganisaties uit 121 landen aangesloten. Niet voor niets is de WVF een officiële consultant van de Verenigde Naties (sinds 1951). De federatie kreeg in 1987 de officiële titel Peace Messenger; boodschapper van de vrede. Via de veteranenorganisaties in de landen, heeft de WVF een behoorlijke invloed op beslissingen over veteranenbeleid en de inzet van oud-militairen bij de re-integratie van veteranen.

Lees in de defensiekrant 2019/04/04

Bron : defensiekrant

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief