Duitser ramt slagbomen militaire vliegbasis Deelen

Gepubliceerd op: 18-3-2019

BATHMEN - Een Duitse automobilist is zondag aangehouden op de A1 bij Bathmen, tussen Apeldoorn en Hengelo. De man probeerde eerder vandaag vliegbasis Deelen op te rijden door de slagbomen te rammen.

De politie kreeg tijdens de zoektocht naar de man die bij Deelen de slagbomen ramde, een melding dat een automobilist met een kapotte voorruit midden op de afrit van de snelweg A1 stilstond. De man was onder invloed van alcohol en is daarop aangehouden. De politie werd tijdens de aanhouding geholpen door een helikopter. 

Incident bij Deelen
De aangehouden automobilist wordt verdacht van het rammen van de slagbomen bij militair vliegveld Deelen. De man is daarom overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee. Een woordvoerder zegt dat het gaat om een 55-jarige Duitser. Waarom de man de toegangspoorten van de vliegbasis ramde, is nog onduidelijk.

De Koninklijke Marechaussee heeft de zaak in onderzoek
De vliegbasis bij Arnhem haalde in 1992 het landelijke nieuws toen activisten het terrein opkwamen en meerdere militaire helikopters in brand staken. Tegenwoordig staan er geen helikopters meer op Deelen. Defensie gebruikt de basis alleen voor oefeningen.

Bron : omroepgelderland.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief