NLdoet OTCKmar

Gepubliceerd op: 18-3-2019

Op vrijdag 15 maart zet het opleidingscentrum van de Koninklijke Marechaussee zich in heel Nederland in voor NLdoet. Ook in Apeldoorn – de standplaats van het opleidingscentrum - steken personeel en leerlingen hun handen uit de mouwen. 

Mos verwijderen, verven en nieuwe reclameborden ophangen: op de Wageningse Berg staken vrijdag honderd jonge marechaussees de handen uit de mouwen. Ze deden dat in het kader van NLdoet, het jaarlijkse weekend waarbij duizenden Nederlanders vrijwillig de handen laten wapperen.

Afbeelding verwijderd Afbeelding verwijderd

De marechaussees in opleiding gingen vol goede moed aan het werk. 'Ik vind het wel leuk, ik ben hier nog nooit geweest en normaal zitten we de hele dag op de kazerne, maar nu een dagje hier,' vertelde één van hen.

'We doen iets voor de maatschappij, daar staat de marechaussee natuurlijk ook voor en daar doen we het ook voor, iets goeds voor de gemeenschap', zei een andere man.

En een vrouwelijke marechaussee: 'Nou, het is gewoon gezellig, een andere sfeer, een andere omgeving. En andere mensen leren kennen van je lichting, dat is ook leuk.

Afbeelding verwijderd

Zo werden de bewoners van woon/zorgcentrum Mandala vanochtend opgehaald en naar de Koning Willem III kazerne gebracht. 120 van de 125 bewoners meldden zich aan en zongen uit volle borst mee met het Orkest Koninklijke Marechaussee.

SMC-er Cees van Ingen maakte een foto-impressie  van lokatie in Wageningen.

Bron : diverse media

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief