Schiphol zet extra perseneel in voor Brexit

Gepubliceerd op: 19-3-2019

SCHIPHOL - Luchthaven Schiphol maakt zich op voor de impact van de Brexit. Die zorgt voor extra controles van reizigers die van Groot-Brittannië naar Nederland vliegen. Met extra personeel en balies moeten lange wachtrijen en gemiste aansluitingen worden voorkomen.

Op dit moment wordt Schiphol door zes luchtvaartmaatschappijen verbonden met 26 bestemmingen in het Verenigd Koninkrijk. Jaarlijks vliegen er 10,5 miljoen passagiers tussen beide landen. Daarnaast maken 2,7 miljoen Britten van Schiphol gebruik als overstapluchthaven.

Nederlanders die vanuit Groot-Brittannië op Schiphol arriveren krijgen te maken met strengere controles op de in- en uitvoer van goederen. Reizigers met een Brits paspoort worden daarnaast extra gecontroleerd, aangezien ze op Schiphol de buitengrens van de Europese Unie passeren. Om de effecten van de Brexit op te vangen zet Schiphol ruim honderd extra douaniers in. Daarnaast doet de Koninklijke Marechaussee op dit moment proeven met mobiele balies voor de controle van Britse paspoorten. Op die manier hoopt de luchthaven de wachtrijen zo kort mogelijk te houden en snelle aansluitingen op doorverbindingen te garanderen. Schiphol is populair bij Britse reizigers, zeker als alternatief voor het drukke Heathrow.

Met de Europese Unie is afgesproken dat overstappers vanuit Groot-Brittannië op Schiphol niet nog een keer met hun handbagage door de veiligheidscontroles moeten. Vertrekkende reizigers met een Brits paspoort kunnen daarnaast gewoon gebruik blijven maken van de automatische paspoortcontroles.

Bron : luchtvaartnieuws.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief