Marine pakt 500 kilo coke in Caribisch gebied

Gepubliceerd op: 25-3-2019

Het patrouilleschip Zr. Ms. Zeeland onderschepte in de vroege morgen van 14 maart een zeilschip met zo’n 500 kilo cocaïne. Dit gebeurde tijdens een patrouille in de Caribische Zee. Dit maakten de Amerikanen vandaag bekend.

 Het zeilschip met drugs en het onderscheppingsteam van de ZeelandZeilschip Carib mrt19

Het Amerikaanse kustwachtteam aan boord van de Zeeland vond de balen met cocaïne. De drugs en opvarenden zijn overgedragen aan de Amerikaanse Kustwacht.

Commandant Zr. Ms. Zeeland kapitein-luitenant ter zee Paul Bijleveld is vooral tevreden over de manier waarop verschillende diensten op land, zee en in de lucht samenwerkten. “We vertrouwen tijdens onze patrouilles op onze kennis en kunde en werkten daarbij internationaal slim samen.”

Stationsschip
Zr. Ms. Zeeland is sinds afgelopen december het stationsschip in het Caribisch Gebied. Eerder hield het schip al een zogenoemde go fast-motorboot aan, waarbij een grote hoeveelheid verdacht geld werd aangetroffen. Ook verstoorde de bemanning een drugstransport. Hierbij werden er pakketten met vermoedelijk drugs overboord gezet. In januari deed de Zeeland een recordvangst van 2000 kilo harddrugs. Die werden aan boord van een speedboot gesmokkeld.

Als stationsschip voert de Zeeland onder meer anti-drugsoperaties uit. Dit gebeurt in samenwerking met de Amerikaanse Joint Interagency Task Force South.

Bron : defensie.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief